FAQ - Veelgestelde vragen

Een preset is eigenlijk een filter of een effect die je, door middel van 1 klik, op je foto toepast. Het is zoals de Instagram filters, maar dan veel professioneler en mooier! Dankzij een preset ziet jouw foto eruit alsof deze bewerkt is door een professionele fotograaf, zonder ook maar enige technische kennis te hebben en dit allemaal in 1 minuut. Het verandert jouw gewone foto in een prachtig beeld!

Het enige dat je nodig hebt om een preset te gebruiken, is de gratis app Lightroom (voor je smartphone). Deze app is beschikbaar voor alle soorten smartphones. Er bestaat ook een betalende desktopversie van Lightroom, deze wordt vooral gebruikt door professionele fotografen of onderneemsters en is niet nodig om de presets op je smartphone foto’s te kunnen toepassen, maar gebruik je wel om de desktop versies van de presets te installeren.

Het is heel gemakkelijk om presets via de app Lightroom toe te passen op je foto’s. Bij elke aankoop krijg je een set van bestanden (presets) en een duidelijke, gebruiksvriendelijke handleiding die je exact vertelt hoe je de presets of bestandjes op een paar minuten tijd kan installeren en toepassen, zelfs als je nog nooit van presets óf van Lightroom hebt gehoord. Bovendien geef ik ook enkele extra tips mee in een gratis e-book (inbegrepen bij de download) om beter met de app te kunnen werken en om zo alles uit je preset te halen!

Na elke aankoop krijg je een e-mail met link om je preset te downloaden. Ondanks dat het woord ‘preset’ klinkt als 1 ding, bestaat elke preset op de webshop uit meerdere varianten. Bij elke preset aankoop krijg jij minstens 6 varianten oftewel aparte presets! Dit betekent dat jij 6 verschillende presets krijgt in de stijl die wordt voorgesteld. Dit is omdat foto’s eindeloos kunnen verschillen van elkaar (licht, helderheid, kleuren, …) en 1 variant niet met al die verschillende factoren rekening kan houden. Met 6 varianten kan dit dus wel en heb je altijd een passende variant die volledig matcht met jouw foto!

Bij elke aankoop zitten de volgende elementen inbegrepen:

  • Minstens 6 varianten van de preset (6 mobiele versies en 6 desktop versies)
  • Een handleiding voor installatie en gebruik
  • Een gratis e-book met tips voor het optimaal gebruik van een preset en om betere foto’s te nemen
  • Altijd toegang tot opnieuw downloaden van de bestanden, dus ook toegang tot vernieuwde versies van de gekochte preset

Ja, tenzij anders vermeld bij de productpagina zelf (zoals bij de Food Lover preset die vooral bedoeld is voor foto’s van eten).

Foto’s kunnen eindeloos verschillen van elkaar (licht, helderheid, kleuren, omgeving, …) en 1 variant van een preset kan niet met al die verschillende factoren rekening kan houden.

Daarom zitten er altijd meerdere presets of varianten in een preset pakket van Oh My Presets, zo heb je altijd een passende variant die volledig matcht met jouw foto! Op die manier kunnen enkele varianten bijvoorbeeld minder mooi zijn op 1 bepaalde foto, maar net wel mooi op een andere foto!

Vind jij het moeilijk om een keuze van preset te maken aan de hand van de productpagina’s? Twijfel je over welke jij het mooist vindt of welke het meest past bij jouw Instagram feed? Dan kan je altijd de volgende oplossingen proberen:

  • Bezoek de stijlpagina. Op deze pagina zie je elke preset toegepast op eenzelfde foto om zo beter te kunnen vergelijken.
  • Stuur een mailtje naar elise@ohmypresets.be met maximum 3 onbewerkte foto’s en vermeld daarbij welke presets (maximum 5) jij daarop toegepast wil zien. Ik test de presets op je foto’s uit en stuur jou de resultaten terug door. Op deze manier zie jij meteen wat jij krijgt!

Met alle presets te koop (of gratis) op het internet is het zeer begrijpelijk dat jij twijfelt. Presets lijken(!) gemakkelijk te maken en worden dan ook vaak gemaakt door mensen die de juiste expertise niet hebben, met als gevolg dat klanten teleurgesteld worden. Gelukkig weet ik dat ik 100% kwalitatieve presets aanbied, alleen weet jij dat nog niet.

Om je te helpen in je onzekerheid heb ik een review pagina. Hierop kan je 100% echte reviews lezen en zie je dus hoe anderen de presets ervaren. Bovendien laat ik je niet vallen wanneer jij toch ontevreden zou zijn. Ik vind tevredenheid enorm belangrijk en daarom mag jij na aankoop altijd een e-mail sturen indien je niet tevreden bent. Dan zoek ik met plezier naar een oplossing die je wel tevreden maakt.

Als laatste en misschien wel grootste hulp, kan je altijd gebruik maken van de gratis testfoto’s. Dit wil zeggen dat jij gratis 3 onbewerkte foto’s mag doorsturen naar elise@ohmypresets.be, vermeld daarbij welke presets jij graag toegepast wil zien (maximum 5) en ik stuur jou jouw foto’s terug door mét presets daarop toegepast. Op die manier zie jij gewoon meteen het resultaat op jouw eigen foto’s. Als dat niet fantastisch is! 😍

Presets zijn voor iedereen die graag zelf foto’s neemt en het belangrijk of leuk vindt dat deze foto’s ook echt mooi zijn.

Heb jij schrik hebt dat je niet over technische kennis beschikt om met presets aan de slag te gaan? Dat hoeft helemaal niet! Je hebt namelijk geen enkele technische kennis nodig. Ik ga er zelfs vanuit dat jij nog nooit met presets hebt gewerkt, daarom is de handleiding die ik meelever bij aankoop speciaal gemaakt voor iedereen die nog nooit van presets gehoord heeft. En zelfs als je toch iets niet zou snappen, mag je mij echt altijd een berichtje sturen. I would love to help!

Toch nog twijfel? Lees dan even de reviews van enkele anderen die benadrukken hoe gemakkelijk het eigenlijk gaat.

Allereerst superlief dat je een review wil schrijven, die helpen me enorm!

Een review schrijven kan via de Facebook pagina of via een mail die je krijgt enkele dagen na aankoop. Bij deze laatste komt jouw review dan rechtstreeks op de website.

Ben je niet zo tevreden met je aankoop? Dan zou het fijn zijn als je me daar over contacteert via e-mail. Op die manier kan ik jou meteen helpen zodat je wel tevreden bent! 🥰

Omwille van de digitale, downloadbare aard van de producten kan je alleen een terugbetaling aanvragen als je je aankoop nog niet hebt gedownload. Meer info vind je op de retourbeleid pagina.

Heel uitzonderlijk kan er al eens een fout in het systeem kruipen. Heb jij net een preset gekocht en de betaling bleek gelukt, maar je ontvangt geen e-mail na enkele minuten? Dan excuseer ik me hierbij al op voorhand en mag je zeker een mailtje sturen naar elise@ohmypresets.be.

Technologie is niet altijd waterproof, door de eindeloze soorten smartphones zit er ook af en toe één tussen die wat moeilijker doet. Daarom raad ik altijd aan om de bestanden op je computer te downloaden en ze dan naar jezelf (naar jouw telefoon) door te sturen.

Indien je problemen ervaart met het installeren van de presets, controleer dan zeker eerst of je alle stappen van de handleiding goed hebt doorlopen.

Helpen bovenstaande oplossingen niet? No problem! Stuur dan maar een mailtje naar elise@ohmypresets.be en ik help je zo snel mogelijk op weg.

Let op: zorg ervoor dat je smartphone altijd voldoende geheugen heeft om de bestanden op te slaan.

Dat is mogelijk. Er bestaan nog geen presets die op élke foto die bestaat een 100% geslaagde transformatie leveren. Af en toe kan het dus nog eens gebeuren dat jouw foto nog niet volledig goed lijkt na toepassing van een preset. Daarom vind jij enkele tips daarvoor in het gratis e-book die je kreeg bij aankoop. Hier leg ik enkele schuivertjes van de app uit waarmee je jouw foto nog kan verbeteren zonder dat de mooie stijl van de preset wordt aangepast!

Klopt, dat is de bedoeling. Foto’s kunnen eindeloos verschillen van elkaar (licht, helderheid, kleuren, …) en 1 variant van een preset kan niet met al die verschillende factoren rekening kan houden. Daarom zitten er altijd meerdere presets of varianten in een preset pakket, zo heb je altijd een passende variant die volledig matcht met jouw foto! Op die manier kunnen enkele varianten bijvoorbeeld minder mooi zijn op 1 bepaalde foto, maar net wel mooi op een andere foto!

Mijn presets worden met veel liefde gemaakt en zijn bedoeld voor individueel gebruik. Het is dus niet de bedoeling dat jij de bestanden verspreidt, deelt, of doorverkoopt net zoals dit niet mag met andere digitale aankopen op het internet. Een uitzondering: binnen eenzelfde gezin of bedrijf is het delen van de bestanden met elkaar wel toegestaan. Meer info hierover vind je in de algemene voorwaarden.

Heb je nog vragen die hier niet beantwoord worden? Dan mag je deze altijd stellen in een mailtje naar elise@ohmypresets.be of via het contactformulier.

Gemaakt door een
professionele fotograaf

Gemakkelijk toepassen in 1 klik

100% positieve reviews

Gratis advies en hulp

Winkelwagen